Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с уредите на таблото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с уредите на таблото

След няколко отваряния на таблото за чистене и боядисване, смяна на крушки, уредите на таблото не винаги отчитат вярно и се оправят след потупване отгоре
    Например - вчера след около 2 часа извънградско каране и напълно загряла кола уреда за температурата показваше 90 градуса. След като спрях, изгасих колата и после дадох на контакт ми показа някъде 80 градуса и след потупване отгоре по таблото стрелката се изправи на 90 градуса и повече не мръдна. Подобно държане наблюдавам и на другите три стрелки - например като спра на светофар километража остава на 10-20 км/ч и след потупване пада на 0.
    Последния път като отварях таблото уж изчистих и четирите уреда със стрелки - изчегъртах им краката с макетен нож и след това ги пръсках с контактен спрей, преди да ги забуча на платката. Също при поставянето на таблото в колата напръсках и самите букси на инсталацията.
    Давайте идеи къде какво на проверявам и чистя че е неприятно да си мислиш че караш с 60 и в следващия момент километража да размисли и да скочи на 80
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Ако стрелките са вадени виж да не са натиснати повечконавътре

Comment

Самите стрелки не съм ги вадил, само уредите, като на тази снимка:

Като ги слагах обаче май натисках по самите стрелки
      Та ще го отварям пак таблото да ги проверя, междувременно ако имате други идеи казвайте да не го махам после пак, че при всяко разкачане на буксите на таблото после ме болят пръстите по 2-3 дена.

Comment

Май наистина излиза, че съм набил стрелките по-навътре, след като ги поизвадих вече не се наблюдава въпросния дефект. Малко зор видях докато ги наглася да показват каквото трябва щото ги измъкнах без да мисля после в какво положение трябва да ги сложа, ама като ми е малко акъла

Comment

Браво, че си се справил.

Comment

Working...
          X